Акція термінової допомоги

Ервін Ібрагімов: Кримськотатарський активіст став жертвою насильницького зникнення

Україна, акція створена 31.5.2016, актуальна акція

Кримськотатарський активіст Ервін Ібрагімов зник 24 травня біля свого будинку у Бахчисараї, місті у центральному Криму. Записи з камери спостереження показують групу чоловіків, які змусили його сісти в машину і вивезли у невідомому напрямку. З тих пір ніхто не бачив Ервіна, можливо йому загрожує небезпека.

Тридцятирічний активіст Ервін Ібрагімов - представник корінного народу кримських татар з міста Бахчисарай у центральному Криму, колишній член Бахчисарайської міської ради та член Світового конгресу кримських татар – міжнародної організації, створеної після анексії Кримського півострова Росією у 2014р., яка має на меті сприяти просуванню прав кримських татар та їх культурної спадщини.

Ервін Ібрагімов розповів своїм друзям, що 17 травня він помітив машину, яка чекала біля його будинку і пізніше слідувала за ним впродовж дня. Про подальший розвиток подій він не розповідав. 25 травня він мав поїхати до міста Судак на слухання по справі групи кримських татар, арештованих де-факто кримською владою за проведення «несанкціонованого» зібрання 18 травня аби відзначити День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Востаннє Ервін Ібрагімов говорив зі своїм батьком по телефону приблизно об 11 годині вечора 24 травня. Пізніше батько знайшов його машину за будинком з відкритими дверцятами та ключем в замку запалювання. Записи з камери спостереження сусіднього магазину показують групу чоловіків, які зупинили машину Ервіна Ібрагімова. На відео він щось говорить чоловікам, а потім намагається утекти. Чоловіки зупиняють його, силою садять у машину і вивозять у невідомому напрямку.

25 травня батько Ервіна Ібрагімова пішов до відділу Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) у Сімферополі аби подати заяву і передати записи з камери спостереження. Співробітники ФСБ відмовились прийняти заяву і сказали надіслати її поштою. Поліція у Бахчисараї розпочала розслідування справи і оглянула машину.

Декілька представників корінного народу кримських татар стали жертвами насильницького зникнення з моменту окупації та анексії Кримського півострова Росією у 2014р., при чому ефективного розслідування справ проведено не було.

Хоча сім’ї зниклих отримали запевнення від де-факто влади щодо проведення ефективного розслідування випадків насильницьких зникнень, немає жодних підтверджень справжніх розслідувань. І це незважаючи на численні докази, включаючи записи з камер відеоспостереження, які явно демонструють, що проросійські воєнізовані формування з так званих Сил самооборони Криму причетні принаймні до деяких випадків зникнень.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Андрій Фомін: В.о. прокурора Республіки Крим
  • Сергій Аксьонов: Голова Республіки Крим
  • Людмила Лубіна: Уповноважений з прав людини в Криму

Ми вимагаємо:

• негайно встановити місце знаходження Ервіна Ібрагімова та поінформувати його сім’ю відповідно;
  • негайного звільнення, якщо тільки він не звинувачується у конкретному злочині, у разі чого, він має негайно отримати доступ до адвоката.