Петиція на підтримку громадянського суспільства Росії

Росія, акція створена 6.10.2014, актуальна акція

Прямо зараз, Російська влада утискає основні свободи людини в Росії. А втім, багато людей в Росії продовжують висловлювати свою позицію, незважаючи на утиски. Ми додаємо наші голоси, щоб підтримати громадянське суспільство Росії у його нелегкій боротьбі.

Після переобрання Володимира Путіна основні права людини, такі як свобода слова, право на мирні збори і свобода асоціацій були суворо обмежені. Високі штрафи за «несанкціоновані» громадські зібрання, таврування ЛГБТ спільноти, введення закону, який змушує більшу частину неурядових організацій реєструватися як «іноземних агентів», широке і неоднозначне юридичне визначення державної зради і шпигунства, повторна криміналізація дифамації, а також кримінальна відповідальність за «образу релігійних почуттів віруючих» обмежують свободу і розвиток громадянського суспільства в Росії. Ці обмеження порушують Конституцію Російської Федерації та міжнародні стандарти у галузі прав людини.

Серед прав та свобод, які опинилися «на межі вимирання» в Росії:

• Свобода слова - за "наклеп" та "зрадництво" встановлюються високі штрафи, щоб зупинити журналістів і правозахисників від критики уряду.

• Право на мирні збори - закони обмежують громадські протести та жорстоко придушують мирні демонстрації.

• Свобода асоціацій - новий закон вимагає від НУО, які отримують фінансування ззакордону і займаються, в широкому сенсі, «політичною діяльністю», обов'язоково зареєструватися як «іноземні агенти». Недотримання цього зобов'язання може призвести до закриття організації і покарання - аж до тюремного ув'язнення - лідерів організації.

• Права ЛГБТ - введення штрафів за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх» на практиці означає упередження та дискримінацію ЛГБТ.

• Свобода вираження поглядів - внесення штрафів за «образу релігійних почуттів віруючих» використовуються для обмеження свободи вираження думок і творчості.

Ці закони повинні бути скасовані, так як вони суперечать Конституції Російської Федерації і нормам міжнародного права в галузі прав людини, які Росія взяла зобов'язання дотримуватися. Ми вимагаємо, щоб право на свободу вираження поглядів,право на мирні збори і асоціацій поважалися в Росії.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Путин Владимир: Президент

Ми вимагаємо:

• Припинити порушення прав на свободу висловлювання думок, зборів і об'єднань (асоціацій);
  • Скасувати репресивні закони, які обмежують свободу вираження думок, зборів і об'єднань, а також привести законодавство Росії у відповідність до її зобов’язань в галузі прав людини;
  • Зупинити наклепницьку кампанію і переслідування правозахисників, активістів і незалежних громадських організацій;
  • Негайно припинити залякування або погрози переслідуванням учасників мирних демонстрацій;
  • Оперативно, ефективно і неупереджено розслідувати всі випадки нападів і погроз, спрямованих проти правозахисників, громадських активістів, критично налаштованих журналістів та блогерів, ЛГБТІ-активістів;
  • Поважати і захищати основні права і свободи, зокрема шляхом сприяння вільній участі громадянського суспільства у державних справах, а також проявляти терпимість до критики посадових осіб та державної політики, рівно як і поважати свободу вільно виражати с