Підтримайте кампанію "Подолаємо дискримінацію в Європі!"

Україна, акція створена 5.9.2014, актуальна акція

Amnesty International повністю підтримує права людини для ЛГБТ та закликає владу України:

Расизм, шовінізм, гомофобія, ісламофобія та антисемітизм все ще поширені на вулицях, у ЗМІ та у політичних дебатах. Європейські дослідження постійно демонструють високий рівень упереджень і нетерпимості серед усіх верств суспільства.

Яку б форму вона не приймала, дискримінація базується на заперечені чи неприйнятті відмінностей. Вона виникає в результаті неповаги до гідності й відмови визнати однакову цінність кожної людини. Права людини не можуть бути забезпечені у випадку, коли їх дотримання заборонено або обмежене за будь-якою ознакою. Це знайшло своє відображення в першій статті Загальної декларації прав людини, яка говорить, що «всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах».

У рамках кампанії в Україні Amnesty International зосереджує свою роботу на протидії дискримінації представників ЛГБТ-спільноти: лесбійок, геїв, бісексуальних та трансґендерних людей. У доповіді «Нема підстав для гордості. Дискримінація ЛГБТ в Україні» Amnesty International висвітлює системний характер проявів дискримінації з боку посадових осіб і громадськості щодо представників ЛГБТ. Напади на ЛГБТ підживлюються заявами посадових осіб та церковних лідерів, які мають стереотипний та дискримінаційний характер.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

Ми вимагаємо:

• Гарантувати, що мирні акції на підтримку прав ЛГБТ відбуваються безперешкодно та з адекватним захистом з боку правоохоронців, у відповідності до зобов’язань України;
  • Гарантувати право на свободу мирних зібрань та свободу висловлювання без дискримінації;
  • Негайно внести зміни до законодавства, які гарантували б право на свободу мирних зборів у відповідності до міжнародних стандартів з прав людини;
  • Вжити заходів, щоб державні службовці утримувалися від стереотипних заяв проти прав представників ЛГБТ-спільноти, які можуть сприяти посиленню дискримінації, публічно визнати високий рівень дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної іден
  • Забезпечити впровадження конкретних ініціатив для вирішення проблеми дискримінації та насильства щодо людей через їхню фактичну або гадану сексуальну орієнтацію чи ґендерну ідентичність з боку міліції, включаючи заходи для підвищення обізнаності та тренін