текст звернення на підтримку громадянського суспільства Росії

Президент
Путин Владимир Владимирович
ул. Ильинка, 23, подъезд 11.
103132, Москва

Шановний пане Президент,

протягом останніх двох років, російська влада прийняла ряд законів, що обмежують право на свободу вираження думок, зборів і асоціацій. Ці закони впливають на функціонування громадянського суспільства і придушують будь-які ініціативи та розвиток НУО.

Серед прав та свобод, які опинилися «на межі вимирання» в Росії:

• Свобода слова - за "наклеп" та "зрадництво" встановлюються високі штрафи, щоб зупинити журналістів і правозахисників від критики уряду.

• Право на мирні збори - закони обмежують громадські протести та жорстоко придушують мирні демонстрації.

• Свобода асоціацій - новий закон вимагає від НУО, які отримують фінансування ззакордону і займаються, в широкому сенсі, «політичною діяльністю», обов'язоково зареєструватися як «іноземні агенти». Недотримання цього зобов'язання може призвести до закриття організації і покарання - аж до тюремного ув'язнення - лідерів організації.

• Права ЛГБТ - введення штрафів за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх» на практиці означає упередження та дискримінацію ЛГБТ.

• Свобода вираження поглядів - внесення штрафів за «образу релігійних почуттів віруючих» використовуються для обмеження свободи вираження думок і творчості.

Ці закони повинні бути скасовані, так як вони суперечать Конституції Російської Федерації і нормам міжнародного права в галузі прав людини, які Росія взяла зобов'язання дотримуватися. Я вимагаю, щоб право на свободу вираження поглядів,право на мирні збори і асоціацій поважалися в Росії.

З повагою,

¶action.close