текст звернення знайти Костянтина Безкоровайного

01034, Київ
Україна

Шановний пане,

звертаюся до Вас по справі зниклого громадянина Костянтина Безкоровайного.

27 листопада 2014 року, близько 14:00 четверо людей у масках та зі зброєю вибили двері будинку Костянтина Безкоровайного, що знаходиться у м. Костянтинівка Донецької області, посадили його у білий фургон Volkswagen без номерних знаків і поїхали. Наступного дня Безкоровайний зателефонував своїй дружині та сказав їй, що його було затримано за виголошення промови на мітингу у травні 2014 року. З того часу дружина не отримала від нього жодної звістки. Вона повідомила про його зникнення місцевій міліції, яка почала розслідування за фактом зникнення. Це розслідування і досі лишається безрезультатним.

29 жовтня 2015 року із дружиною Костянтина Безкоровайного зв’язалася особа, раніше утримувана під вартою у слідчому ізоляторі СБУ в Харкові.

Доля і місце знаходження Костянтина Безкоровайного і досі невідомі його родині.

У зв'язку з цих закликаю Вас:

Негайно надати інформацію про нинішнє місцезнаходження Костянтина Безкоровайного його родині, і/ або висунути йому звинувачення і надати йому можливість зв’язатися із адвокатом, або негайно звільнити його.

Забезпечити йому захист від катування та іншого жорстокого поводження, і надати усю необхідну медичну допомогу.

Розслідувати обставини арешту та подальшого тримання К. Безкоровайного під вартою без зв’язку із зовнішнім світом, встановити винних в усіх порушеннях його процесуальних прав і прав людини, та притягнути останніх до відповідальності.

З повагою,

¶action.close