Правами жертвують заради будівництва греблі

Канада, акція створена 18.10.2016, актуальна акція

Понад 100 років тому прапрадідусь Хелен Кнотт підписав з канадським урядом угоду, яка була покликана зберегти традиційний спосіб життя його народу. Зараз це зобов’язання порушується. Уряд дав дозвіл на будівництво греблі «Site C» – масштабного гідроенергетичного проекту в долині річки Піс, що в Британській Колумбії. Якщо гребля буде побудована, це призведе до затоплення понад 80 км землі та знищіть традиційні для корінного населення місця для полювання, рибальства та захоронень.

Пройшло більше 100 років з того часу, як прапрадідусь Хелен Кнотт підписав з урядом Канади угоду, щоб захистити традиційний спосіб життя свого народу. Замість того, щоб дотримуватись зобов’язання, уряд дозволив будівництво масивної гідроелектростанції, яка загрожує корінним культурам та способу життя в долині річки Піс, Британська Колумбія.

Корінні народи регіону вже втратили велику частину своїх земель через здійснення на них видобутку нафти й газу. Якщо багатомільярдний проект «Site C» реалізується, вони втратять одну з останніх територій, де ще можуть полювати, рибалити та проводити священні обряди.

Уряд погодився на будівництво греблі, незважаючи на те, що це може нанести непоправну шкоду корінним народам регіону.

Наразі корінні народи зі спільнот індіанців Вест Моберлі та Профет Рівер звернулись до суду, наполягаючи на тому, щоб канадський уряд дотримувався зобов’язань угоди, даних понад століття тому, та зупинив будівництво «Site C». Судова справа досі залишається на розгляді, однак гідроенергетична компанія все одно розпочала розчищення долини.

«Це мій дім. Саме тут я хочу ростити своїх дітей та онуків,» - каже захисниця прав корінних народів Хелен Кнотт. «Що в нас залишиться?»

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення електронною nebo на Twitter або звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Джастін Трюдо: Прем'єр Міністр Канади

Ми вимагаємо:

• зупинити будівництво греблі «Site C»