Довічно ув’язнений за боротьбу з дискримінацією

Китай, акція створена 18.10.2016, актуальна акція

Шанований університетський професор Ільхам Тохті невтомно працював над тим, щоб налагодити відносини між етнічними спільнотами Китаю. Він завжди виступав проти насильства у своїх працях та лекціях і намагався заохочувати співпрацю та взаєморозуміння. Проте його пожиттєво посадили до в’язниці за ніби-то розпалювання етнічної ворожнечі.

Ільхам Тохті є шанованим професором, відомим своїми помірними поглядами на етнічні питання в Китаї. Однак у січні 2014 року поліція забрала його з власного дому у Пекіні.

Протягом п’яти місяців ні сім’ї, ні друзям не повідомляли, де він знаходився. Йому не давали їжі протягом 10 днів і тримали в кайданах на ногах протягом 20 днів поспіль. Згодом у вересні 2014 року його пожиттєво засудили за ніби-то розпалювання етнічної ненависті.

Ільхам є вихідцем з Уйгурської спільноти, переважно мусульманської етнічної групи, яка стикається із постійною дискримінацією у своєму рідному регіоні, Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Останніми роками там спостерігається як посилення напруги між етнічними групами, так і зростання жорстоких нападів.

Ільхам твердо виступав проти насильства і невтомно працював над тим, щоби налагодити відносини та заохотити співпрацю між спільнотами. У своїх працях та лекціях він також висвітлював дії уряду, які дискримінували уйгурців в багатьох аспектах їхнього життя.

Та зараз йому загрожує довічне ув’язнення. Його жорстоко покарали за мирний виступ проти політики китайського уряду щодо етнічних меншин.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Фань Цзюнь: Начальник тюрми

Ми вимагаємо: