Ув’язнений на 15 років за підняття прапора

Індонезія, акція створена 18.10.2016, актуальна акція

Джохан Тетерісса провів у в’язниці майже 10 років за те, що просто розмахував прапором. Вчитель початкових класів очолював групу людей, які організували акцію протесту у вигляді танцю, виконавши його перед президентом Індонезії та в кінці піднявши прапор, заборонений урядом. Чоловіків затримала поліція, їх відшмагали батогом, побили та врешті кинули за ґрати. Йохана було засуджено до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Він – вчитель початкових класів і йому небайдужі права людини. Але зараз Джохан Тетерісса відбуває 15-річний термін у в’язниці за те, що підняв прапор, заборонений урядом.

У червні 2007 року Джохан очолив групу з 22 чоловіків, переважно вчителів та фермерів, які проводили мирну акцію протесту перед президентом Індонезії. Вони виконали традиційний воєнний танець перед тим, як розгорнути «веселковий» прапор, історичний символ незалежності народу провінції Малуку, що знаходиться на сході Індонезії.

Поліція одразу ж оточила та відвела Джохана та інших протестувальників, штурхаючи та б’ючи їх. Чоловіків відвезли у декілька поліцейських відділків, де на певному етапі їх змушували повзати на животах по гарячому асфальту, шмагали їх електричними кабелями та били по вухах прикладами гвинтівок, поки вони не починали стікати кров’ю. Тортури продовжувалися протягом офіційних допитів.

Після відверто несправедливого суду всі чоловіки були визнані винними в «організації заколоту». Джохана засудили до довічного ув’язнення, згодом скороченого до позбавлення волі на 15 років. Він досі знаходиться в тюрмі, за тисячі кілометрів від родини та друзів.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення електронною nebo на Twitter або звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Джоко Відодо: Президент Індонезії

Ми вимагаємо: