Вони забрали в неї свободу, тепер відбирають у неї зір

Іран, акція створена 18.10.2016, актуальна акція

Зейнаб Джалалян відбуває довічне ув’язнення, і світ довкола неї стає все темнішим. Її заарештували за політичну активність, катували в тюрмі, а тепер вона може осліпнути. У 2008 році вона була ув’язнення через ймовірний зв'язок з військовим крилом одного з курдських опозиційних угруповань. На даний момент, влада відмовляє їй у лікуванні, яке б могло врятували їй зір.

Вона довічно ув’язнена та невдовзі осліпне, якщо влада не забезпечить їй необхідне лікування.

34-річна Зейнаб Джалалян була політичною активісткою, яка працювала над посиленням курдської етнічної меншини в Ірані, особливо – жінок.

У 2008 році вона була ув’язнення через ймовірний зв'язок з військовим крилом одного з курдських опозиційних угруповань. Суд над нею був глибоко несправедливим. Мало того, що він тривав кілька хвилин – її було засуджено на основі «зізнання», яке, за її словами, було зроблене після місяців катувань. Також не було жодних доказів, які б пов’язували її зі збройною діяльністю, їй також не дозволяли спілкуватися зі своїм адвокатом.

Перед судом її тримали в одиночній камері вісім місяців. Протягом цього часу, за словами Зейнаб, її били батогом по ступнях ніг та неодноразово били головою об стіну, що призвело до пошкодження черепа та крововиливу в мозок.

Зараз Зейнаб страждає від серйозного пошкодження очей, що вимагає негайного операційного втручання. Але влада цього не дозволить.

Їй необхідна наша допомога. Іранська влада вже забрала у неї свободу, ми не можемо допустити, щоб вони забрали ще й її зір.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення електронною або звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Аятолла Садик Ларіджані: Голова судової системи Ірану

Ми вимагаємо:

• звільнити Зейнаб та надати їй термінову медичну допомогу