Обвинувачена у понад 100 справах за критику влади

Туреччина, акція створена 19.10.2016, актуальна акція

Юристка Ерен Кескін відмовляється зневірюватись у справедливості. У 2014 році її було визнано винною у «наклепі на турецьку державу», тому що вона критично висловилася про вбивство армією 12-річного хлопчика. Відтоді її неодноразово загрожував арешт через статті, опубліковані в газеті, редакторкою якої вона працювала. Уряд хоче запроторити її до в’язниці за те, що вона висловилася в підтримку справедливості. Але їм не вдасться змусити Ерен замовчати.

Ерен Кескін, юристка та колишня редакторка газети, протягом десятиліть відкрито критикувала турецьку державу. Промова, виголошена нею 11 років тому, розізлила владу. В ній вона звинуватила державу у «кривавій розправі над 12-річною дитиною» – Ууром Каймазом.

Для Ерен вбивство цього хлопчика армією в 2004 році стало однією з багатьох темних плям в історії Туреччини – історії, за яку, за її словами, влада має бути притягнута до відповідальності.

За це і за опубліковані статті в курдській газеті, редактором якої вона була, її неодноразово обвинувачували в наклепі на турецьку державу та на президента.

Ерен тягали по судах понад 100 разів через її відверту позицію щодо становища курдської меншини в Туреччині. У 1995 році вона провела 6 місяців у в’язниці лише за використання слова «Курдистан» у статті. Величезна кількість справ проти неї є відвертим тиском.

Єдиним злочином Ерен було те, що вона висловилася проти несправедливості. І в неї дуже мало часу. Зростаюча кількість судових позовів проти неї означає, що її зможуть ув’язнити будь-коли на надовго.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення електронною nebo на Twitter або звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Бекір Бозда: Міністр юстиції Туреччини

Ми вимагаємо: