Жертва насильницького зникнення в Криму

Україна, акція створена 19.10.2016, актуальна акція

Кримськотатарського активіста Ервіна Ібрагімова викрали пізно ввечері 24 травня 2016 року. Відеозапис з камери спостереження зафіксував, як його машину зупинили невідомі люди, заштовхали його у мікроавтобус та вивезли у невідомому напрямку. Ервін захищав права кримських татар і ймовірно саме тому став жертвою насильницького зникнення. Рідні досі нічого не знають про його місце знаходження.

Ервін Ібрагімов не хотів залишати свій рідний дім після окупації Криму Російською Федерацією, навіть попри зростаючу кількість репресій проти його спільноти – кримських татар. Більше того, він активно відстоював права кримських татар, будучи членом регіонального меджлісу.

Пізно ввечері 24 травня 2016 року його машину зупинили невідомі люди, які силою затягли його до мікроавтобусу та вивезли у невідомому напрямку. Про це свідчить запис камери спостереження, яка випадково зафіксувала момент викрадення.

За кілька днів до зникнення Ервін розповідав своїм друзям, що помітив машину, яка чекала біля його будинку і пізніше стежила за ним впродовж дня. Про подальший розвиток подій він не повідомляв.

Рідні та друзі Ервіна повідомили про його зникнення наступного ж ранку, але жодних ознак проведення ефективного розслідування немає. Натомість факти вказують на те, що Ервін Ібрагімов – ймовірна жертва насильницького зникнення, що відбулося за участі або з мовчазної згоди де-факто влади Криму.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У АКЦІЇ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ!

І/або
Я хочу отримувати інформацію про нові акції термінової допомоги на свою електронну пошту або через SMS

Чи хотіли б ви оперативно допомагати людям, життя яких знаходиться у небезпеці?

Кожних 2 тижні ми надсилатимемо вам коротке повідомлення про справи людей, які потребують вашої допомоги.

Ви зможете:

• роздрукувати та надіслати звернення до влади,
  • або залишити свій підпис під он-лайн петицією з вимого звільнити в'язня або зупинити переслідування (у цьому випадку ми надішлемо листа від вашого імені).

Ми готуємо ваш лист. Зачекайте, будь ласка…

Ви також можете допомогти у цій справі, надіславши звернення звичайною поштою.

Переглянути звернення, яке ми надсилаємо

• Андрій Фомін: Де-факто в.о. Прокурора Криму

Ми вимагаємо:

• повідомити про місце знаходження Ервіна
  • надати йому доступ до правосуддя, в разі, якщо він звинувачується у вчиненні злочину